15 augustus 2006

zonnebaden op een stuk regenwoud?



Het is alweer een hele tijd geleden dat hier nog eens een zinvolle campagne in het zonnetje werd gezet. Bij deze: met 'Languit in de tuin. Ja, maar tegen welke prijs!' legt WWF het verband tussen de aankoop van tuinmeubilair en de razendsnelle verdwijning van het tropisch regenwoud. Ongeveer 15 miljoen hectaren tropisch bos verdwijnen elk jaar (vijfmaal de oppervlakte van België) en bijna 56% van het ingevoerde tropisch hout in België is afkomstig van illegale handel.

Het doel van de campagne is de schadelijke invloed op bossen te beperken door consumenten FSC-hout, uit duurzaam beheerde bossen, te laten verkiezen boven niet-gelabeld hout.

WWF roept consumenten op tot het versturen van een brief naar de verdelers met een dubbele vraag: meer FSC-hout aanbieden en zorgen voor duidelijke en zichtbare informatie in hun catalogi en winkels.

1 opmerking:

  1. Veel zal afhangen van de prijs... Je moet echt al heel milieubewust zijn én ook nog man of vrouw daarvan kunnen overtuigen, om een tuinset te kopen uit FSC-hout, als de prijs daarvan een stuk hoger is dan andere tuinsets...
    Ik moet zeggen, ik heb eigenlijk geen idee van de prijs.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.