1 augustus 2006

oerwoudgeluiden afgestraft


"The phenomenon of racism in football is obviously not as old as the scourge of racism in society in general, but neither is it as recent as the current worrying situation may lead some to believe. And the time has come to tackle the problem unequivocally. FIFA has been aware of the racism problem for some time but recent events, especially in Europe, have given the need for concerted action an added urgency."

Gisteren heeft de UEFA, na een voorzet van de Fifa, beslist om voortaan harder op te treden tegen racisme op de voetbalvelden. De overkoepelende organisatie maakte bekend dat spelers die zich in dit opzicht misdragen een schorsing van vijf wedstrijden kunnen verwachten. Het gaat vooral om opmerkingen over huidskleur, afkomst, dan wel religie. In het geval van misdragingen van fans dreigt de UEFA met geldstraffen, duels zonder publiek, puntenaftrek of zelfs uitsluiting voor internationale toernooien.

zie ook: stand up speak up.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.