21 augustus 2006

onveiligheidsgevoel


enkele figuren die meebepalend zijn voor het onveiligheidsgevoel.

Met de ontsnapping van de gewezen gevangenen in Dendermonde is het onveiligheidsgevoel in onze samenleving er niet op verbeterd. Maar vrijheid opzoeken zit nu eenmaal in de genen van ieder zoogdier ingebakken. De meeste gevangenen die onlangs ontsnapt zijn, zullen daarvoor vermoedelijk ook geen extra straf krijgen.

"Het principe is dat gevangenen in België het recht hebben om te vluchten", zegt professor Strafrecht Raf Verstraeten op vrtnieuws.net. "Ze zijn niet verplicht om zich vrijwillig te onderwerpen aan hun gevangenschap en als ze ontsnappen, zijn zij dus niet extra strafbaar."
"Alleen als ze tijdens hun vlucht strafbare feiten plegen, dan kunnen zij voor daarvoor wel een extra sanctie krijgen. Maar dus niet voor de ontsnapping zelf", aldus nog Verstraeten.

5 opmerkingen:

 1. Andere gevangenen hélpen ontsnappen, dat zou wel strafbaar zijn.
  Tussen haakjes, wie is dat onguur element onderaan 2de van rechts?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op de laatste rij is het voorzitter-voor-het-leven Karel Dillen, maar wie is de tiep op de derde rij?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bert Schoofs, advocaat van Beringen en leidend figuur in Limburg voor 't VB.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jij bechermd ons toch wel he!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.