1 augustus 2006

Stadsdichteres voor Diest

Ina Stabergh wordt de eerste stadsdichter van Diest. En ze wordt meteen de eerste vrouwelijke stadsdichter van Vlaanderen.

Na Antwerpen (Bart Moeyaert), Gent (Erwin Mortier) en Ninove (Willie Verhegghe) krijgt ook mijn 'buurstad' Diest zijn stadsdichter. Het schepencollege koos Ina Stabergh uit een tiental kandidaten. De stadsdichteres gaat aan de slag voor een periode van twee jaar. Er wordt van haar verwacht dat ze per jaar zes tot twaalf gedichten schrijft over het 'reilen en zeilen van het lokale stadsgebeuren'.

Ina Stabergh (pseudoniem van Berthy Stas) werd geboren in 1945 in de Brabantse gemeente Tielt-Winge. Bij EPO heeft ze twee titels gepubliceerd: Gesprekken in Praag en Vrouw van glas.

Ina Stabergh heeft ook een eigen website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.