17 augustus 2006

ocharmeocharme

Voetbal laat me koud. Ik vind het een minderwaardige sport die haar bezoekers en kijkers constant belazert en ontgoochelt. Het is een prutssport die zelden het bekijken waard is. Het is een non-spektakel. Voor de vulling van de tribunes zijn er gelukkig nog wat mannen die zo aan het gekijf van hun vrouw kunnen ontsnappen en ook nog wat vrouwen met een te hoog testosteron- en nicotinegehalte die hopen opgemerkt te worden door een gemanicuurd Gilles de Bilde-type dat hun misschien wel een gratis sjakoske kan bezorgen wanneer ze hun te diepgekropen string laten zien.

Maar gisteren werd er vuurwerk beloofd. Ze gingen die prutsploeg uit Kazachstan platwalsen. Liefst met een zo groot mogelijk verschil. Het moest en zou lukken want K. was volgens de opgevoerde analisten zonder meer de zwakste ploeg uit de reeks. In dat geval wil ik nog wel eens kijken. Iemand in de pan zien hakken, blijft leuk. Zeker als er bangelijke rode duivels in het spel zijn.

Naar 't schijnt bleef het 0-0. Ik ben gaan slapen na de eerste helft. Het was dan ook erg slaapverwekkend. Een afgang. Kolder. Beschamend en nog wat van die maagzweerverwekkende woorden. Gelukkig werd er nog een fluitconcert te berde gegeven al kon ik er niet meteen een melodie in herkennen. De dodenmars was het alvast niet maar het had gekund en zeker gemogen.

Dat noemen ze dan rode DUIVELS. Echte duivels zouden met zo'n wanprestatie meteen een helse C4 krijgen en met nagellak en een haardroger in hun survivalpak hun leven lang verbannen worden naar de oervervelende hemel. Maar wat doen we in godsnaam met onze duivelonteerders? Onze pottekestampers zonder ballen?

Wordt het niet hoogtijd dat we de echte duivels in ere herstellen en ons hoopje onkunde op sjotterssloffen een andere naam meegeven? Wat dacht u van schaamluizen of gazonkabouters?

Meer dan ooit mag je het begin van dit stukje herlezen. De feiten geven me gelijk.

1 opmerking:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.