1 augustus 2006

D-day

Je kan er natuurlijk je kl... aan vegen of zoals sommige Hollanders doen, er een eigen woordenlijst op nahouden, maar als Blogger is het toch goed te weten dat vanaf vandaag de Nieuwe Spelling van kracht is.

Niet panikeren, al bij al valt het goed mee: een kleine duizend trefwoorden hebben een verandering in schrijfwijze ondergaan, op een totaal van ruim 100.000 woorden. Er zijn ook heel wat nieuwe woorden waaronder, inderdaad, blog en bloggen.

Omdat mijn stapeltje groene boekjes al hoog genoeg is, zal ik me thuis depanneren met de digitale versie ervan, die gratis op het net te vinden is. Bij twijfelgeval, in een wip geconsulteerd. Erg gemakkelijk. Gisteren de link dan ook bovenaan mijn favorieten geplaatst. Maar dit is geen garantie dat er op Muggenbeet nooit een kemeltje, of toepasselijker, een paardebloempje geschoten wordt. Iedereen heeft al eens een mindere dag.

(een overzicht van de wijzigingen vind je hier.)

4 opmerkingen:

  1. We houden je spelling scherp in de gaten!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig blijft 'muggenbeet' met tussen-n, of je wist meteen wat doen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ja, dat had wel wat tijd gekost: nieuwe header, nieuw mailadres, nieuwe accounten,...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.