16 juli 2012

groententaart - wortelquiche

zelfgemaakte quiche, net uit de oven (en opgegeten)

Het ging zo: in de frigo lag nog een verpakte lap kruimeldeeg en de vervaldatum was al enkele dagen verstreken. Er waren 2 mogelijkheden: ofwel de vuilbak in ofwel meteen aan de slag. Het werd dat tweede.

Niet dat ik zelf geen kruimeldeeg kan maken maar deze keer werd de bodem van de bakvorm dus bekleed met gekocht deeg. Met een vork prikte ik er vele gaten in terwijl de oven voorverwarmde op 250 graden. Ondertussen had ik een zak kleine wortelen met een dunschiller van hun velletje ontdaan en gaar gekookt.

De fijngesneden worteltjes mengde ik met de overschot van gebakken Quorngehakt ('s middags werden er hier vegetarische pitabroodjes gemaakt) en nog enkele garnalen. In een ruime kom klutste ik er 4 eieren bij en nog een brikje Alpro sojaroom. Wat kruiden er bij en 2 schellen light-kaas. Het geheel werd vervolgens op het deeg gekapt en vliegensvlug in de oven geplaatst.

Na 25 minuten bakken met warme lucht (250°C) was de groententaart klaar. Iedereen vond hem lekker en had die van ons mij niet tegengehouden was hij in een recordtijd helemaal binnengespeeld.4 opmerkingen:

die van ons zei

Het was heel lekker! Absoluut!

de biodiverse tuinier zei

... dus er is nog over?
... en we mogen komen?

SuperMasj zei

't ziet er in ieder geval goed uit

Hilde zei

een receptje om zeker en vast eens uit te proberen. jongste zoon maakt met zijn vriendinnetje lasagne en gebruikte in de tomatensaus ook quorn i.p.v. gehakt. naar zijn zeggen was dit even lekker als met 'echt' gehakt.