15 augustus 2014

vroeg uit de veren


Het was kil en klammig deze morgen in de tuin. Met een warm jasje ging ik even kijken naar de werkzaamheden van gisteren. In de achtertuin heb ik (alweer) wat gras ingeruild, deze keer voor een groep rood verkleurende hortensia's. Er is weinig leven te bespeuren en en er zijn nauwelijks dierengeluiden te horen. Twee eekhoorns 'plukken' de beukennootjes en laten deze op de grond vallen. Dat doen ze al enkele dagen. Huisjesslakken zijn op wandel in de kaardenbollen en spinnen wachten op een prooi. Veel vliegt er evenwel nog niet rond. Tot mijn verbazing zijn er wel hommels actief. Akkerhommels denk ik. Ze vliegen op mijn groepen Helianthus 'Lemon Queen' en van dichtbij zie ik dat de hommels zelf ook kleddernat zijn. Ze reageren nauwelijks op mijn aanwezigheid en fotograferen gaat erg gemakkelijk omdat de beestjes schijnbaar niet de energie hebben om weg te vliegen.5 opmerkingen:

 1. Een mens heeft bij dit weer bijna geen zin om een poot te herzeggen. Het is bij de dieren niet anders vrees ik. Koud, kil, nat, ... . Ik moet me inhouden om de kachel hier al niet aan te steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De morgenstond had die ochtend duidelijk goud in de mond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die hommels hebben dan ook een pelse jasje aan om zich te verwarmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een koud en klam hommeltje...
  Hopelijk krijgen we nog wat warme nazomer. Heet hoeft niet, maar gewoon lekker...

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.