19 augustus 2014

Kleine Holle Weg


Foto-oefening waarbij ik het beetje blauw in de lucht - op zoek naar wat meer drama - weggefilterd heb.
Hier en daar een klaproosje was perfect geweest, maar die vind je meestal op het veld.
(Foto is vergrootbaar)


5 opmerkingen:

 1. Stel je voor: over die holle weg rijdt een pantserwagen. Die loopt vast en niemand doet de moeite dat stuk oud ijzer weg te halen. Gezien niemand meer door kan bouwt men een nieuwe weg enkele meter daarnaast, vult de holle weg op met allerlei afval en dekt het geheel toe met aarde. De oude eiken blijven staan. De holle weg wordt een bolle weg.
  De ene helft met 1 rij eiken behoort tot mijn grondstuk de andere helft, ook met 1 rij eiken, is eigendom van mijn buurman. Raar maar waar. Een DDR-erfstuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De bloei van de klaprozen is achter de rug, vrees ik. Toch zeker de bloei van de wilde soorten. In tuinen vind je nu wel nog bloeiende Papaver somniferum, maar zelfs die zijn al aardig aan het tanen.
  Je hebt het wel meer over holle wegen op je blog. Zijn ze regiogebonden? In onze contreien tref je ze, voor zover ik weet, niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons en het Hageland vind je veel holle wegen, dit heeft te maken met de aanwezigheid van getuigenheuvels wat eigenlijk restanten zijn van de teruggetrokken Diestiaanzee. De diepste Vlaamse holle weg is hier niet veraf, nl. in Halen. Daar blogde ik al over. Tijdens de wandeling waar de foto genomen werd, vonden we hier en daar nog wilde klaprozen, vandaar dat ik opperde dat enkele rode spatjes in de foto welgekomen waren.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.