18 augustus 2014

minder fotograferen

Meestal wandel ik samen met mijn vrouw al doe ik het ook graag op mijn eentje. De laatste tijd laat ze al eens verstaan dat ze het ambetant vindt dat ik met al mijn 'fotogetrek' het ritme verstoor. Dat zo de drive eruit gaat. Allicht maakt ze zich ook zorgen dat met al dat getreuzel de verbranding van mijn calorieën op een te laag pitje verloopt. 

Er zijn nog mensen die geloven dat je mét kodak minder van de natuur kan genieten dan zonder. Ik begrijp wat ze bedoelen maar voor mezelf geldt dat credo niet. Met mijn compact op zak kijk ik anders naar de omgeving, ontdek ik dingen die me anders zouden ontgaan of zoek ik naar plaatsen en hoekjes waar het zicht net dat tikkeltje meer biedt dan vanop de platgelopen wandelpaden. En niet onbelangrijk ... achteraf kan ik nogmaals genieten van alle beelden die vastgelegd werden. Meer dan eens doe ik thuis nog ontdekkingen als ik inzoom op details.

Tijdens de wandeling vanuit Borgloon heb ik gekozen voor de gulden middenweg. Met zo'n 60 foto's op 12 kilometer stappen doorheen Haspengouw kan men toch niet klagen, denk ik. Daarbij, ik ben een snelle werker. Alle foto's zijn een kwestie van seconden: een mooie cadrage, de juiste belichting en meer niet. 3 uur deden we erover, even rekenen, dat is een gezapig tempo van 4 km per uur. Ik was er moe van en heb er goed kunnen van slapen. 


rood huis tussen de suikerbieten en een naderend onweer


Op en top Haspengouw: een glooiend landschap, koeien en fruitteelt. Cultuur en natuur als buren.


Het (gedeeltelijk Romaans) kerkje van Groot-Loon



10 opmerkingen:

 1. en zo kunnen wij tenminste ook meegenieten van die prachtige foto's!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is natuurlijk mijn wens Ria, merci voor je appreciatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @woelmuizenaar: oei, daar schrik ik even van maar gelukkig klopt het niet want bvb. aan de kerk van Groot-Loon heb ik al 10 foto's gemaakt terwijl ik er op een drafje rond liep.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had de berekening van woelmuizenaar ook gemaakt :-) Ik zou in de plaats van jouw vrouw hetzelfde zeggen wellicht. Maar als lezer heb ik natuurlijk liever dat je veel foto's post :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik herken wat je schrijft Ludo, het is inderdaad een gulden middenweg zoeken. Hier wordt die ook nog bemoeilijkt doordat ik steeds 10 kg fotomateriaal meesleur (maar dat zorgt wel voor extra verbranding)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is een heel herkenbaar verhaal :-). Blijf maar die mooie foto's maken, misschien moet je de kwantiteit af en toe wat laten zakken, als de kwaliteit maar blijft. Dan kunnen we ook blijven meegenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou je foto's in elk geval missen....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heel herkenbaar verhaal. Door foto's te willen maken kijk je veel opmerkzamer om je heen, op zoek naar een mooie shot. Ik heb bij mezelf opgemerkt dat als ik op wandel ben zonder fototoestel, ik in gedachte toch nog speciale scenes zie en effe klik zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb er altijd spijt van als ik mijn toestel niet mee genomen heb, dus hij gaat gewoon mee. De ervaring heeft mij geleerd dat naarmate je meer fotografeert je steeds opmerkzamer op je heen kijkt.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.