26 augustus 2014

duomo


Welke superfijn afgewerkte Italiaanse duomo (Dom) is er nu weer verzeild geraakt op de blog? Je vraagt het je ongetwijfeld af. Siena? Firenze? Lucca? Matera of Monza? Het had gekund maar deze bevallige toren vind je op de Leuvensesteenweg (N2), de baan van Diest naar Leuven.  Het is de klokkentoren van de neoromaanse Bekkevoortse Sint-Pieterskerk (1881). Ik ben er van onder de indruk, ongetwijfeld omdat ik zelf jaren in de bouw gezeten heb en al wel eens met een truweel in de wiggel geweest ben. Maar zoals dat gaat, iets wat in godsnaam op de Leuvensesteenweg staat, daar gaan we toch niet lyrisch over doen? Laat staan enige waarde aan hechten? Ik zeg u, de metsers, timmermannen en architect kenden er iets van. Ze verdienen beter dan de respectloze onbesprokenheid die hun ten deel is gevallen. Negeren is een ernstige vorm van minachting. 

De N2, dat is toch daar waar 't Gouden Kruispunt is en de vele hoerenkoten? 


10 opmerkingen:

 1. ik zou het (vanzelfsprekend!) niet weten van die N2!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De parkings achterin maken dat je er discreet kan parkeren Bart. Opgelet: sinds kort is er ook een 'boysclub'. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is inderdaad een erg knap staaltje bouwkunst.

  Enne... ik heb nog nooit van de N2 gehoord. Nog nooit, zeg ik u.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij spreken hier ook van de "Leuvensesteenweg".

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn reactie was geheel en al ironisch bedoeld, Ludo. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik zal er zeker eens naar (op)kijken als ik er ooit nog eens voorbij rijd. Meestal geraken we niet verder dan het gouden kruispunt...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er knap werk uit. Maar de N2 veel hoerekoten? Moet je de N3 eens afrijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo te lezen schijnt de N2 animerender te werken dan de Duomo. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.