26 augustus 2014

fleurig hoekje


Aan de voet van de amberboom nabij de parkeerplaats heb ik gisteren een deel van de verharding opengebroken om er een nieuw (bescheiden) fleurig hoekje te maken. Na eerst nagekeken te hebben hoe de normale draaicirkel van de auto is, wist ik dat mijn sloop- en opbreekwerken beperkt moesten blijven. De zware hamer is er aan te pas gekomen om de chappe los te kloppen en ook de handzaag werd gehanteerd om de wortels van de Liquidambar uit het plantgat weg te krijgen.

De brokken zand-cementmengeling werden vanonder in het plantgat gelegd en de uitgeschopte arme zand werd volledig hergebruikt. De bovenste 10 centimeter werd wat verbeterd en tegelijk basischer gemaakt met zeewierkalk. Aan de rand plaatste ik een nieuwe afboording die contrasteert met de parking.  Vermits dit nieuwe hoekje pal op het zuiden ligt en droogte onvermijdelijk zal zijn, koos ik voor 3 Perovskia's atriplicifolia 'Blue Spire' (kalkminner) met als onderbegroeiing  Sedum 'Carl' omdat ik op de kwekerij zag dat ze mooi bij mekaar passen. Voor 20 euro en na drie uurtjes werk was alles beklonken.


4 opmerkingen:

 1. Zoeken tot je toch nog een beplantbaar hoekje vindt: ik herken het als geen ander. ;-)
  't Zal bijzonder fraai worden eens de flora tenvolle ontwikkeld is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kijkt er meteen op als je hier binnenrijdt, dus mocht het wat kleurrijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! en die droogte zal nog niet voor direct zijn denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken het gevoel, zo overal stukjes verharding of gras proberen we te knibbelen. De bijen gaan oko tevreden zijn met je werk Ludo

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.