24 augustus 2014

Bekkevoort


Deze namiddag trokken we nog eens naar de Hagelandse heuvels om onze spieren los te gooien. Ik vind het Hageland, net als Haspengouw, een knappe streek om te wandelen. Je hebt er de fruitteelt, mooie holle wegen en hier en daar prachtige vergezichten. Vandaag vertrokken we aan de bib van Bekkevoort en via het knooppuntensysteem maakten we een toertje van 9 km. Echte kilometervreters zijn we niet, 't is meer een kwestie van in beweging te zijn en te genieten van het landschap. Onderweg trakteerden we ons zelf op een huisbereide ijscrème van geitenmelk (2 bollen vanille met speculaassaus voor mij) want de verbruikte energie moet ergens vandaan komen. Mensen vergeten dat nogal eens. 

(vertrek bib - 3 - 30 - 33 - 35 - 301 - 82- 304 - 37 - 36 - 38 - 39 - 31 - 3)


Wandelen is bij ons ook kapelletjes kijken

Op deze wandeling zie je in de verte regelmatig de basiliek van Scherpenheuvel opduiken. Ook de watertoren van Bekkevoort loert hier en daar om de hoek (zie foto). Tussen knooppunten  304 en 37 stroomt de Begijnebeek, die sinds kort de terug opengelegde Demerbedding in Diest van water voorziet. 


"Detail" uit het Hageland


5 opmerkingen:

 1. O, maar dan zat je eigenlijk vlak bij ons. En ja, we wonen inderdaad in een heel mooie streek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die wandelknooppunten zijn een godsgeschenk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die laatste foto is heerlijk. Ik moet hier precies eens wat meer reacties achterlaten, ik sta zelfs niet meer in je bloggers-lijstje :-( nog efkes en dan heb ik weer wat meer tijd, 1 september you know ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben deze week begonnen met een nieuwe bloggerslijst om de in slaap gevallen of de helemaal dode eruit te filteren, lijst is nog niet af.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.