20 augustus 2014

Spaanse vlag op vlinderstruik


De herinrichting van de voortuin tot een zonnigere en meer nectarrijke biotoop is niet zonder succes gebleven. De talrijke vlinderstruiken hebben aanbidders bij de vleet en dat bracht me zonet in stelling met de kodak in de hand. De bedoeling was om de frivole koolwitjes vast te leggen maar daar kwam een Spaanse Vlag de planning even overhoop halen. Als nectarplant had hij gekozen voor één van de witte Buddleja's.

De Spaanse Vlag is een dagactieve nachtvlinder en staat nog steeds als "zeldzaam" maar "niet bedreigd" geboekt. Op waarnemingen.be -waar ik de nogal ongewone zaken ingeef- zie ik dat deze soort de voorbije dagen ook in Zichem, Averbode Bos & Heide en Molenstede verschenen is. Vorig jaar heb ik hem ook in onze tuin gespot, precies rond dezelfde periode, maar toen rond de veldkapel en op Veronicastrum. 


3 opmerkingen:

 1. Prachtig! Nooit hier gezien in de Ardèche.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie vlinder die ik spijtig genoeg nog niet in levende lijve heb mogen aanschouwen. Dan maar genieten van je prachtige foto's. ..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij de eerste oogopslag las ik 'Spaanse vlieg' in je titel. Maar kijk, 't is véél mooier dan dat.
  Soms vraag ik me af of er eigenlijk wel meer dan drie soorten vlinders mijn tuin met een bezoek vereren. Ik zie niets anders dan koolwitjes, atalanta's en dagpauwogen...

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.