Nandina domestica 'Richmond' in bloei |
Zo'n rood accent kon ik aan de rechterzijde van de zwemvijver nog wel gebruiken, aan de linkerzijde gaat een Japanse esdoorn met alle aandacht lopen. Ik schrijf 'het proberen waard' want hoe vorstbestendig deze struik precies is, moet ik nog ondervinden. Sommigen raden aan om de Nandina in pot te houden en hem in de winter binnen te halen maar ik heb hem in volle grond geplant en daar blijft hij staan. Vriest hij kapot dan is dat maar zo en dan weet ik dat de hemelse bamboe niet geschikt is voor ons klimaat. Van nature komt hij voor in China en Japan en mijn winterervaringen met planten uit deze oosterse contreien zijn positief.
De variëteit die ik op de kop tikte is éénhuizig en geeft dus altijd bessen terwijl de botanische Nandina tweehuizig is. Moest hij deze winter het loodje leggen, hoor je er nog van.
Ziet er een interessant plantje uit. Een kleine zoekactie op internet leert me dat de plant US hardiness 6a - .... heeft (-23°C). Vlaanderen is eerder 7a of 7B, dus dat zou wel goed kunnen zitten. Hou er ons van op de hoogte, want 't lijkt mij een leuk hebbeding
BeantwoordenVerwijderenWe proberen het uit, dan weet ik het zeker.
BeantwoordenVerwijderenNandina domestica 'Richmond' is me eerlijk gezegd onbekend. Maar wat googelen wijst erop dat de plant het meest als 'matig winterhard' (tot -5 °C) wordt beoordeeld.
BeantwoordenVerwijderenAls het een winter wordt zoals de afgelopen winter, zal overhouden zeker wel lukken. ;-)
Ik heb ervoor gezorgd dat hij in de winter geen natte voeten heeft (waar ook wilde marjolein staat)om zijn kansen te vergroten.
BeantwoordenVerwijderen