14 mei 2007

safety first

Overal waar we onze snoet laten zien wordt ons gevraagd 'en wanneer kunnen we komen zwemmen?' of 'hoever staat ge nu eigenlijk met uwe vijver?" Wel, hij is zo goed als af. Rest me nog: de beplanting van de moeras- en filterzone en het plaatsen van de kastanje afsluiting (zie foto). Ik had liever geen omheining rond de vijver gehad maar de veiligheid van de kinderen - en er komt thuis wel 't een en 't ander spelen -primeert boven het uitzicht. A ja, een laddertje moet ik ook nog in mekaar timmeren. En dan kan de vijver volledig gevuld worden, nog wat waterlelies en goudwindes erin en hopla... .

4 opmerkingen:

xixarro zei

Zo'n omheining in kastanjehout is nog een goede oplossing. Misschien kan je er ook wat klimplanten tegen laten opgroeien of verschillende siergrassen, dat past wel bij je vijver.

[muggenbeet] zei

@xixarro: ik was van plan om er wat climatis vitalba en montana tegen te laten groeien om het hek wat aan te kleden.

yo zei

'k was me bij het lezen van de zwemvijversaga aan het afvragen hoe oud jouw jongste is. Omwille van onze driejarige brokkenpiloot, hebben wij de vijver tot nader order uitgesteld. Voorlopig houden we het op een ondiepe natte zone. (voor die dicht groeit kunnen de kinderen daar alvast deze zomer in ploeteren, even goed als zo een opblaasding)

[muggenbeet] zei

de kleinste is nu 6 jaar en kan een beetje zwemmen en kent het gevaar van een vijver goed. Ik heb zolang gewacht eer ik aan de vijver begon.