30 mei 2007

Bio-oil in de prijzen

Het bedrijf Bio-Oil is winnaar geworden van de Limburgse Ecotech-award, een initiatief van groen!-Limburg. Het bedrijf uit Tessenderlo haalde het met 62% voor Brems Houthandel uit Halen (24%), AEC-SMT uit Beringen (8% en installateur van mijn zonnepanelen) en De Isolatiewinkel bvba uit Stevoort (6%).

Bio Oil vergist/droogt afval en zet het om in bio-olie. Deze olie kan gebruikt worden om groene stroom te produceren. Dit voorbeeld van Limburgse spitstechnologie wordt momenteel onderzocht door de Universiteit Hasselt. Er is ook al buitenlandse interesse voor deze technologie. Meer info vind je terug op www.bio-oil-exploitation.com.

1 opmerking:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.