24 mei 2007

de uitgestoken middelvinger

De bakstenen schoorsteenpijp van Tessenderlo Chemie is een echte blikvanger in onze gemeente. Gelukkig komt er geen rook meer uit want de sulfaatafdeling is "closed". De volledige productie van kunstmeststoffen is immers verhuisd naar Ham zodoende staat de pijp er technisch werkloos bij. Toch merkte ik op dat er druk gewerkt wordt aan de pijp (klik op de foto). Heeft het iets te maken met het nestkastje van de slechtvalk?

Zo te zien, niet. Wat rondvragen leert me dat er sprake is om de pijp in zijn geheel te demonteren. Niet door de pijp omver te blazen met dynamiet -wat jammer is want het Looise volk is wild van spektakel en heeft zeker geen schrik van een ontploffingske meer of minder- maar door de stenen langs de binnenkant naar beneden te laten vallen. Of het echt dàt is wat er momenteel aan de gang is, zal snel blijken. Als "de uitgestoken middelvinger" van T.C. werkelijk krimpt, dan laat ik nog wel iets weten.

5 opmerkingen:

 1. In mijn fantasie staat daar al lang een drietal wieken op groene stroom te genereren. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @stijn: ja, dat zou nogal wat geven. Wellicht zal jouw idee om "esthetische" redenen niet vergund worden terwijl (vervuilende) uitbreidingen er allemaal door geraken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is ook kunst, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. sorry, heb soms moeite om hier een bericht in te geven, wou alleen maar kwijt dat er in mijn jeugdjaren altijd een berg gele solfer voor die schoorsteen lag. Tessenderlo zal toch een stukje van zijn eigenheid verliezen als die pijp verdwijnt En nu maar hopen dat het ingeven lukt...

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.