27 mei 2007

hondje als lekstok

Er is een nieuwe kinderlokker actief in België. Niet zomaar een Henegouwse pervert of een of andere gestoorde pedofiel maar een blauw konijn met brilletje dat volgens de bijhorende website ook "eerste minister" als beroep heeft. 't Konijn kijkt het liefst van al naar de Simpsons, is een grote fan van Kim Clijsters (misschien deelt hij zijn wortel wel met haar als ze grote honger heeft?) en het beest zou ook dolgraag voor de derde keer premier worden.

Daarnaast vertelt de herbivoor ons - in alle dierse objectiviteit, uiteraard - het volgende: "Onze huidige Eerste Minister is Guy Verhofstadt. Zijn partij heet Open Vld. Hij is al acht jaar premier, sinds 1999. Na de eerste vier jaar, in 2003, is hij opnieuw verkozen. De meeste mensen vonden dus dat hij zijn werk prima gedaan heeft. En wat vind jij? Mag Guy Verhoftadt (de S ontbreekt op de site) opnieuw jouw premier worden?" Nu, niet meteen een vraagstelling waarop mentaal gezonde kinderen zitten te wachten. "Kan jij Verhofstadt al zonder fouten schrijven", lijkt mij in deze context een betere vraag.

Mijn oordeel: ik zie de Belgische kinderen zichzelf niet sufsurfen naar Verhofstadt nieuwste verkiezingsoffensief. Guy & Noel de slang weten dit natuurlijk ook en hebben daarom Emma ten tonele gevoerd. Emma is het hondje van Verhofstadt en 't teefje speelt de rol van dé befaamde lekstok van kinderlokkers: "toch wel, toch wel, het is hier erg leuk! Kom maar kijken."

Alsof die dekselse Samson al niet erg genoeg is, gaan er elke dag nieuwe filmpkes komen van Emma, belooft de website. Wedden dat er na de verkiezingen geen avontuurtjes van Emma meer verschijnen? Of het moest zijn dat Dedecker, in al zijn mediageilheid, Emma ontvoert en een ministerzetel (minister voor Laagvliegers of zo) opeist als losgeld. Of het moest zijn dat Emma loops wordt en een zelfgestrokken broekje krijgt. In dat geval wordt "guyforkids" misschien toch nog boeiend.

1 opmerking:

  1. Hij hoopt met de hond een paar kiezers van het Vlaams Belang af te snoepen. Velen onder hen zijn ook tuk op bewegende beelden, of ze nu onderbelicht en met een kanon van een echo opgenomen zijn of niet.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.