24 april 2007

nog een leuk beestje

Nee, ik kom niet terug aandraven met die engerling. Dit is een nieuw leuk beestje. Vandaag gekregen van de Michel, onze biologieleerkracht en ook een natuurliefhebber. Je zou het niet geloven maar deze 'rups' wordt een mot. Jawel, deze armband met de scherpe kaakjes, is de rups van de wilgenhoutvlinder, een nachtvlinder uit de houtboordersfamilie.

Die naam van houtboorder heeft het beest echt niet gestolen. Eén van de rupsen, duidelijk de grootste uit de hoop, was er in korte tijd in geslaagd om een gat te boren in het plastieken doosje dat als tijdelijk onderkomen moest dienen. In mijn handen en op mijn arm bleek het diertje erg lief (zie foto). Het ideaal beestje om per ongeluk achter een open bloesje te laten vallen. Mjamjam.

2 opmerkingen:

  1. Mooi beest. Ik wist niet dat ze zo'n groottes konden halen in gevangenschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @al qeitel. De beestjes zijn intussen 'bevrijd', maak je geen zorgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.