19 april 2007

ik ben uniek

't Is te zeggen, volgens de jonge, niet onaardige kapster die gisteren, na anderhalf jaar, mijn haren nog eens gekortwiekt heeft, is ze iemand zoals mij nog nooit tegengekomen. En ze had het dan niet over de halve emmer wilde haren die ze bijeen kon borstelen, ook niet over mijn "geweldige" uitstraling waar geen enkele schotelvod kan aan tippen maar wél over mijn oren. Nu heb ik een heleboel geweldige organen waar je boeken kan over vol schrijven maar waarom begint ze over mijn oren?

Wel, het kapstertje beweert dat mijn één oor flexibeler is dan het andere. Het ene oor plooit gemakkelijk naar achter terwijl het andere oor eerder knokerig is en dus moeilijker naar achter geplooid kan worden.

Ik wist dat er zoals mij geen twee rondliepen en, ziedaar, mijn vermoeden werd bevestigd. Ik ben uniek. "Zo zal iedereen wel zijn gebrek hebben", repliceerde ik het kapstertje. Daar ook het vlijmscherpe scheermes voor mijn nekharen bij de hand lag, ben ik er niet dieper durven op ingaan niettegenstaande ergens diep ingaan mij normaal geen angst inboezemt. Maar geloof me, ook bij haar vond ik toch enige verschillen tussen wat ik links zag en wat er rechts te zien was.

5 opmerkingen:

 1. Ik ken iemand met een bruin en een blauw oog (ik bedoel de pupil en niet het resultaat van een vechtpartij). Vreemd is dat. David Bowie heeft dat ook, zegt men, maar die ken ik niet persoonlijk. Ik heb voor alle zekerheid toch even mijn oren gecontroleerd, maar ik merk niets ongewoons.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is misschien dat oor waarmee de leraars je vroeger uit de bank trokken.
  Maar bekijk het positief als je dit oor 's nachts boven de dekens uitsteekt kan je het gebruiken als schotelantenne en ben je onmiddellijk alert bij onbekende geluiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind toch dat je op z'n minst een foto van die gekortwiekte kop moet posten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wie zei daar ook al weer " alles onthullen? echt niet… " ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. My name is Bond

  Dat is nu net wat ik zoek Muggenbeet. Een goed (ogende)kapstertje, die hare stiel kent. Mijne coiffeur heeft nogal vrouwelijke neigingen en ik heb goed hanteerbare oren, wat niet altijd even gezellig is als hij er zit aan te friemelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.