4 maart 2007

engerling


Voor wie dit beestje niet moest kennen: dit is de engerling van een meikever. Daarnet opgegraven op zo'n 40 à 50 cm diepte, samen met een broertje of een zusje. Dit vroeg om een nauwkeurige bestudering, waarna de engerling een nieuwe veilige plek onder de grond kreeg, ongrijpbaar voor de merels en de eksters die deze blinde 'griezel' een lekkernij vinden.

Men zegt dat zo'n engerling met zijn kaken venijnig hard kan bijten en dat je daarom best handschoenen draagt. Meer dan wat gekriebel heb ik alvast niet gevoeld. Misschien is het wel zo'n cowboyverhaal als de vagina dentata.

Ook dringen velen er op aan om engerlingen te verdelgen, maar zonder deze beestjes geen meikevers, net zoals er zonder rupsen ook geen vlinders zijn. Laat de natuur zijn gang maar gaan, zo'n kwaad richten ze nu ook weer niet aan.

10 opmerkingen:

Al Keitel zei

Oh nee?! En al dat kabaal dat ze maken in mijn grond. Ik slaap niet meer zonder pillen.

[muggenbeet] zei

Heb je ze al gevraagd om het wat kalmer aan te doen? Meestal doen ze wel wat je vraagt.

Peter Verpoorten zei

Toen ik klein was (in de jaren tachtig), werd dat inderdaad nog vaak verteld, dat je die vuil beesten moest verdelgen. Resultaat: de meikever bijna volledig uitgeroeid... Is ondertussen alweer drie of vier jaar geleden dat ik er nog één gezien heb.

Soms is de mensheid gewoon een kwaadaardig virus met schoenen aan.

Al Keitel zei

Bill Hicks, baby!

cursief huigje zei

weer wat bijgeleerd!

Biraskerbe zei

Nooit eerder gezien...
Thx

xixarro zei

Ik vrees dat er iets fout loopt met je "meikevers-link". Ik kan me moeilijk voorstellen dat wat ik nu te zien krijgen jouw bedoeling is. Ieuww.

[muggenbeet] zei

bedankt xixarro voor de terechte tip, dat was niet de bedoeling. dat risico loop je nu eenmaal met externe links :)

xixarro zei

Graag gedaan

Anoniem zei

Ik ben er een keer door gebeten, deed idd pijn