30 december 2005

opvoedende blog.

Omdat ik in de media weinig of niets lees over het origineel van onderstaand Europees slipje toch wat culturele duiding. Ongetwijfeld heeft Gustave Courbets (1819-1877) "the creation of the world" of "l'origine du monde" (1866) voor de nodige inspiratie gezorgd.

Wie dit schilderij in 't echt wil bewonderen, kan het werk vinden in het Musée d'Orsay in Parijs. Zolang het tenminst ook daar niet van de muur wordt gehaald.


Zonder slipje 'realistische kunst', met slipje pornografisch.
Welkom in de gekke wereld.

4 opmerkingen:

 1. nou nou.
  Ons-kent-ons dan maar zeker?
  good luck either!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In het aanschijn van deze prent verzeilen mijn schimmige hersenspinsels onverwijld bij de gevleugelde one-liner van Gaius Julius Caesar: Veni, vidi, vaginalis (voor de non-latino’s: ik kwam, ik zag dat het kut was).
  De Romeinse strateeg sprak deze treffende woorden uit toen hij in een nachtmerrie tijdens zijn glorieuze veldtocht door Gallia oog in oog kwam te staan met de triseksuele M. Hermans. Deze was enkel gehuld in een Eva P.-kostuum waaraan dertien met glijmiddel opgesmukte fallussen bengelden. En, precies zoals op TV, ze stond te bulderen als een gloeiend kanon (waarvan in die tijden nog geen akte, soit). Wat Caesar, zoals reeds vermeld, graag onberoerd liet.

  Dit voorval staat ook aan de wieg van de semantische verklaring van het volkse gezegde “beffende honden bijten niet” (gelukkig maar voor haar), wat door kuise kerkelijke censoren later werd verschoond tot “blaffende honden bijten niet”.

  Sic dixit
  Hugonius Crampsonius

  Nawoord: loyaal als altijd wenst HC Muggenbeet, en heel zijn entourage, een annus magnificus toe. En uiteraard een blog vivendus et irridens. En omdat in deze tijd van het jaar onze vrijgevigheid niet opkan, evenzeer een anus magnificus voor M. Hermans.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Hugo,

  je wensen zijn in dank aangenomen. Idem dito voor jouw kroost.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.