14 december 2005

de overheid, je partner bij uitstek!

Er is terug hoop op de immobiliënmarkt dankzij nieuwe marktspeler.

1 opmerking:

  1. Inderdaad een niet onmarkant staaltje van superintelligent begroten. Maar voor alles is een uitleg, de wetenschap staat niet stil. We expliqueren dus ook nu weer graag deze moeilijk te staven stelling uit het ongerijmde.

    Waar de meeste mensen cijferen met reële waarden, maken ze daar in Brussel hun rekentaken al te graag met imaginaire getallen. In deze verzameling C kun je immers de gekste fratsen fabriceren: positief of negatief, het is van geen tel meer en met een minimum aan imaginatie geef je aan alles een complexe oplossing. L’idée fait la force. Akkoord dit overtreft nog steeds niet de laatste ontwikkelingen in de Arithmétique Happartienne (waar alle getallen in een niet te transleren Engels staan genoteerd zoals, let daarbij ook op de nieuwe formule-éénheden, 3000000 4 Bernie = 250000 4 JeanMarie), maar het kan toch al tellen.

    Wat niet kan gezegd worden van Freya. Freya fatale. Eindelijk een lekkere diva op Begroting zou je in een bui van selfmade opwinding kunnen fantaseren, maar verkoop het vel van deze bunny niet voordat er geschoten is, maar dan liefst met spek.

    The girl with the smile in her eyes heeft vooreerst een boertig generatiepact gesloten met pa Luc (bezit de exclusiviteit dat zijn naam in spiegelschrift in de Franse taal een Engelse levenswijsheid als geen ander belichaamt: what’s in a name?): laten we lekker schofferen! Pa was een crack in deze branche. De Gucht vertoonde later ook enige aanleg, maar Freya is better, better than all the rest. Kunnen we toch op één vlak die Hollanders lik op stuk geven.

    Daarbij komt dat Freya op Begroting Jehan Van de Lanotte, alias de Firmin Crets van de Wetstraat, opvolgt. En die heeft Freya ingeklopt dat ook de federale begroting moet kloppen. Freya, die daarbij conform het rijke gedachtengoed van die andere memorabele VDB redeneert, en dus loyaal het geniale besparingsadvies “trop is te veel” hanteert, zal er minutieus op toezien dat de Belgische staatskas ook in de toekomst geen overschotten zal vertonen. “Trop is teveel”, je kent dat ondertussen.

    Freya die op TV durft te verkondigen dat ze alleen maar kan optellen en aftrekken (politieke blufpoker, schrap die eerste bewerking zonder gewetensproblemen en de praktische proef op de tweede laat ik graag aan gewetenloze liefhebbers van het genre over) heeft zeer naar haar zin en consequent haar wiskundig en ander vernuft haar kordaat veto uitgesproken tegen een winstgevende verkoop van “Zon en Zee” (in de achtertuin van kameraad J VDL) en “Hengelhoef” (in de voortuin van kameraad SS). De beschrijvingskosten van deze significante publieke verkoop gaan trouwens integraal naar haar bal van volgend jaar, het Bal Fatal, of wie weet fluistert haar marketing-advisor wel een betere naam in haar oortje: Bal van de Rode Rat.

    QED
    Hugo Cramps
    With in my dreams: Unnur Birna Vilhjalmsdottir, what’s in a name!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.