29 december 2005

leuk extraatje.

Vandaag heb ik de lerarenkaart ontvangen. Dit is een leuk extraatje voor al diegenen die in het onderwijswereldje werken. Met deze kaart krijg je op verschillende plaatsen gratis toegang of tenminste een interessante korting. Er zijn zelfs aanbiedingen vanuit Duitsland, Nederland en Frankrijk!

Toch is deze kaart (en zelfs de vele vakantiedagen niet) geen voldoende stimulans om nieuwe leerkrachten ervan te weerhouden er de brui aan te geven. Volgens Klasse, ons vertrouwd maandblad, stopt er in het basisonderwijs maar liefst 20% van de nieuwe onderwijzers binnen de vijf jaar met lesgeven. In het secundair onderwijs gaat het zelfs om 36%!

Slecht nieuws dus want er schort precies toch wel één en 't ander met ons beroep. 'Goed nieuws' -ook een beetje- want tegen 2008 zullen er nog zo'n 7600 leerkrachten op overschot zijn. Hoe meer er uitvallen, hoe meer er hun kans kunnen wagen. Gouden tip voor nieuwkomers: always look on the bright side of life!


Einstein, 5 minuten voor hij de relativiteitstheorie uit zijn mouw schudde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.