11 december 2005

ieder wat wils.

Echte mannen die met gezonde voelsprieten door het leven gaan, zullen net als ik al vastgesteld hebben dat er twee grote trends zijn in de vrouwelijke seksualiteit. Niet alleen bij de wereldsterren of de breedbeheupte B.V.'s maar ook bij de modale vrouw in de straat. Enerzijds het geëxperimenteer met de lesbische liefde en anderzijds het test-aankoopsgewijs hanteren van door minimotoren aangedreven pikachtigen.

Als de hedendaagse vrouw spreekt over 'mijn grote vriend' kan je er vergif opnemen dat dit niet haar man uit haar trouwboekje is of haar boezemvriend van op het werk maar iets dat in alle stilte weggeborgen ligt in haar nachtkastje of in haar brooddoos voor het geval ze uithuizig gaat "werken".

Waar het ding ook verstopt ligt of hoe het ook kantelt en wentelt, één ding is zeker... de mannen worden even misbaar als kiespijn.

Dan komt God er beter van af. In België alleen al heeft hij maar liefst 36 gewijde maagden ... zomaar voor het uitkiezen. En van dubbelzinnigheid of woordspeling is bij hen geen sprake. "God is mijn grootste Vriend" getuigt één van hen ,,Hij is de belangrijkste voor mij en ik ben ervan overtuigd dat Hij met mij meegaat.’’ Waarom heeft God meer geluk dan wij? Waarom moeten wij het stellen met maagd-geweest-zijnde door-een-artikel-uit de-Pabocataloog-gezinneprikkelde veeleisende gespleten persoonlijkheden?

Het bed voorverwarmen, dat is onze toekomst. En als we slapen... dan gebeurt Het Grote Moment. Versteylens diepste draai.

2 opmerkingen:

 1. Nou Muggenbeet, die gewijde (vraagje tussen ( ): kan ‘gewijd’ inhoudelijke connecties hebben met ‘wijd’, wat in mijn woordenboek als eerste betekenis ‘ruim van opening’ meekrijgt? Het is dan maar een kleine wip naar het ultieme “wijdbeens”, soit, dus) die gewijde maagden lijken mij zo’n dubieus fenomeen niet. Mag ik hieromtrent uitweiden?


  De monastieke en contemplatieve roeping van deze bevlogen dochters zou ons inderdaad bijzonder goed kunnen uitkomen. Gun u een moment van helderheid en filosofeer even mee. Limburg mag rekenen op welgeteld 1 gelukzalige, mijn frak ( blitse parkajas met versleten rits, anno 1987) als dat D. Winner niet is. Even wou ik heel uitzonderlijk hier op J. Leduc stemmen, maar er worden bij dat discutabele geval terechte vraagtekens geplaatst bij de vereiste virginiteit. Antwerpen scoort gewoontegetrouw beter met 3: A. Coolen, M. Vogels en V. Dekock lijken me hier triviale superkandidates. Mechelen-Brussel kent zelfs 10 liefhebsters, te veel om allen te vermelden maar P. Ceysens , B. Geysen, Reine Fabiola, en O. Deschacht (getooid met de liturgische kleuren paars-wit) vormen voorwaar een sterk kwartet certitudes. Brugge kent, tot desperate ontgoocheling van Ingeborg (niet opgeven, meisie!), zijn gelijke niet met L. Appermont, B. Kaëll en W. Capiau (heeft altijd al graag iemand onverhoeds in het ootje genomen). In Oost-Vlaanderen is het fenomeen blijkbaar nog niet doorgedrongen maar S. Hagedoren valt volgens de laatste TV-beelden al 8 maanden buiten dit discours.
  Stel u voor, Muggenbeet, dat al deze gewijde personen zich definitief zouden terugtrekken bij de gelukzalige kwezeltjes van Bethlehem in de koninklijke bossen van Opgrimbie, ik zou voorwaar een Gloria In Excelsis Deo durven aanheffen.

  Dominus vobiscum
  Hugo Cramps, qui fecit column et terram.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. beste Cramps,

  ik vind je comments gewéldig !

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.