30 december 2005

Oostenrijkers krijgen het warm.

Onze Gaiaganzen krijgen Oostenrijks gezelschap. Omdat het Europa-slipje van Tanja Ostojic (°1972) en twee afbeeldingen van Carlos Aires (°1974) met een lustig vrijend triootje bestaande uit een vrouwelijke Bush, Chirac en de Britse Queen door de SPÖ en FPÖ als té vrouwonvriendelijk en pornografisch worden beschouwd, werden ze na amper drie dagen uit het straatbeeld weggehaald.

De drie gecontesteerde werken kaderen in het kuntsproject 25 peaces dat n.a.v. het nakende EU-voorzitterschap van Oostenrijk (dat zondag ingaat) op touw werd gezet. Ook de bijhorende website werd opgekuist en is sinds deze morgen zelfs niet meer bereikbaar. Té druk of weggecensureerd?


Het slipje is nochtans proper.

1 opmerking:

 1. In het aanschijn van deze prent verzeilen mijn schimmige hersenspinsels onverwijld bij de gevleugelde one-liner van Gaius Julius Caesar: Veni, vidi, vasatus (voor de non-latino’s: ik kwam, zag en zat met een stijve).
  De Romeinse strateeg sprak deze treffende woorden uit toen hij bij een paleisaudiëntie tijdens zijn glorieuze veldtocht door Egypte oog in oog kwam te staan met de beeldschone Cleopatra. Deze was enkel gehuld in een string met zijden touwtje waaraan dertien gouden sterretjes bengelden. En, precies zoals op TV, ze stond zo heet als een gloeiend kanon (waarvan in die tijden nog geen akte, soit). Wat Caesar, zoals reeds vermeld, niet onberoerd liet.

  Dit voorval staat ook aan de wieg van de semantische verklaring van het volkse gezegde “zijn geluk zit achter een stringske” (al te waar), wat door kuise kerkelijke censoren later werd verschoond tot “zijn geluk hangt aan een zijden draadje” .

  Sic dixit
  Hugonius Crampsonius

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.