7 december 2005

leve controle!

Het moet geleden zijn van de tombola in de lagere school -toen ik een replica kristallen asbak gewonnen heb- dat ik nog eens uitgeloot ben en een "prijs" gewonnen heb. Een blije Muggenbeet? Vergeet het maar.

Deze middag bood ik mijn auto aan op de keuring in Diest. Eerst aanschuiven. Gelukkig viel het wachten nog mee want gek genoeg schoof iedereen aan één en dezelfde kant aan terwijl er toch duidelijk genoeg aangegeven was dat er twee poorten voor de keuring ter beschikking stonden. Massagedrag? Mij hebben ze zo niet liggen. Afwijken is niet steeds fout.

Dan binnengereden, al de testen zo te zien met glans doorstaan en als bijkomstig interessant weetje tot mijn verbazing vastgesteld dat de controleur van dienst identiek dezelfde voor- en familienaam als ikzelve op zijn kaartje droeg... wat tot een soort gesprek leidde. Babbelen is mijn hobby. Maar net als ik de toestemming zou krijgen om de poort terug buiten te rijden... BINGO. "Mijnheer, wij moeten per dag zes wagens tweemaal aan een controle onderwerpen". Om de eerste controle aan een controle te onderwerpen, zo bleek. "Het duurt maar enkele minuutjes mijnheer".

Zou dat gesprekje er voor iets tussen zitten? Zou met mensen praten dezer dagen automatisch als verdacht gedrag geboekt staan? Zou er smeergeld tussen mijn woorden gezeten hebben?

Mijn wagen kan er nu wel even tegen want net voor de autokeuring heeft ook mijn eigenste garage mijn tweedehandse Opel een "nazicht keuring" gegeven. "Geld moet rollen" en "werkgelegenheid is belangrijk". Ja, maar... waarom dan niet nog een combi flikken aan de uitrit placeren? Want in de afstand autokeuring-openbare weg kan er toch heel veel gebeuren?! Slijtage van de banden om maar iets te noemen. En wie zegt dat die tweede controleur, die de eerste controleur gecontroleerd heeft, niet fraudeert en dus op zijn beurt moet gecontroleerd worden? En het comité P, die de politiediensten controleert, moet die ook geen mannekes uitsturen om de flikken, die post gevat hebben aan de autokeuring, te controleren?

Och, niet zeuren Muggenbeet! Je hebt een groene kaart. Het zal toch wel een echte zijn? Toch eerst nog eens controleren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.