17 december 2005

onderwijzers naar de bouw.

Leerlingen maar ook leerkrachten kunnen op initiatief van Frank VDB op stage trekken naar de bouw. Zelf heb ik ook 10 jaar op 'de bouw' gezeten. Vanuit deze ervaring vraag ik me toch af of de geboekte winst op het vlak van eigentijds onderwijs niet zal tenietgedaan worden op vlak van tucht en orde. "Bieke heb je je huiswerk af?" blijft toch anders klinken dan "Hé schoon poepke, zijre klaargekomen met men opdracht?". Bezint eer ge begint!

3 opmerkingen:

 1. Sommige onderwijslieden hebben gemiddeld om de 37 minuten nog aan NIKS gedacht.

  Komen gemiddeld 4 minuten te laat uit de leerkrachtenkamer, moeten 2 minuten zoeken naar de rij van hun klas op de speelplaats, het leslokaal opsporen kost hen weer 4 minuten, de leerlingen hun plaatsen laten innemen duurt 2 lawaaierige minuten, een juist leerboek vinden in de schooltas neemt 1 minuut in beslag. En dan begint het 37 minuten durende ratelfestijn.
  Gelukkig is er hen nog de schoolbel.

  De haan kraait het best op zijn eigen mesthoop
  Hugo Cramps

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nu zelf een half jaar op een bouwwerf gestaan (onder het CS in Amsterdam) om kwaliteitsmetingen uit te voeren, en ik moet zeggen ik onder de indruk was van de discipline en werkijver. De taal is misschien niet altijd even verfijnd (hoeft ook niet :-)) maar wanneer er gewerkt moest worden moest er ook hard gewerkt worden. Nietsdoen, lummelen en rondslenteren werd onmiddellijk afgestraft.
  Misschien dat het bij boorbedrijven een andere mentaliteit is dan op normale bouwwerven, maar ik denk dat het pubers geen kwaad zou doen om een tijdje in zo'n werkomgeving mee te draaien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kia Ora (hello) from a krazy blogger down under in New Zealand. Nice boobs - pity about the head !!! (hehe)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.