15 december 2005

ministers en het goede voorbeeld.

Het Nederlandse tijdschrift Vrij Nederland publiceert vandaag een interview met vice-premier Freya Van den Bossche. Freya, de tweede hoogste in rang van 't land België, heeft eerder deze maand, samen met Vrij Nederland correspondent Max van Weezel, gesurft naar de Nederlandse site Regering.nl. Max kennende, tussendoor en toevalligerwijze ook enkele "Weasels" tevoorschijntoverend.

Toen ze de foto’s van de bewindslieden- opnieuw samen- bekeken, voorzag de tweede in rang "spontaan de collega’s uit de noordelijke buurstaat van commentaar". Zelf het seuterige boegbeeld van de bloedlijndemocratie zijnde, kon de pret niet op. Was ze dronken zoals het in de familie past? Was ze gewoon high van de wiet of opgewonden van haar spiegelbeeld? Of wou ze gewoon eens een contradictio in terminis (leuk én SP.aster) tot leven brengen? Met een (optische) muis in de hand moet dat zeker lukken, zal ze gedacht hebben. Als ze al gedacht heeft.

Wat maakt het uit? Het rode breedsmoeltje heeft zich gisteren reeds omstandig verontschuldigd. Zielig. Dagen geleden een gepretendeerde heldin, vandaag enkel en alleen een lipsticken mond vol tanden. Stoere woorden op een vel papier.

Maar het ergste moet nog komen. Want wat hoor ik deze morgen op het nieuws? Dat pas vandaag de ophokplicht voor kiekens en andere pluimvee werd opgeschort! Moest de lederhösen minister die binnenblijf-verplichting dan zelf niet naleven? Hoe heeft zij dat geflikt met dat Bal van haar en dat interview met Vrij Nederland? Waarom moest zij NIET op haar kot blijven?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.