22 mei 2020

het donker klaverblaadje en de fraaie schijnbok

22 mei 2020 : internationale Dag van de Biodiversiteit.


Op 1 augustus 2017 kon ik het klaverblaadje met een foto een plek geven op mijn blog. Vandaag ontmoette ik het donker klaverblaadje terwijl ik tussen de struiken foto's nam van wilde roosjes. Ook het donker klaverblaadje behoort tot de spanners (nachtvlinder). Het is een soort die algemeen voorkomt. Er zijn heel wat Vlaamse waarnemers die bezig zijn met nachtvlinders -je kan zelfs stellen dat het een hype is- en hierdoor worden er jaarlijks tussen de 2000 en 4000 exemplaren gedetermineerd. 

Ietwat minder algemeen is de fraaie schijnbok. Het is een kleine schijnboktor met verdikte 'dijen' en lange antennes. Hij zit hier al enkele dagen in de Cosmea. De glimmende groene kleur is opvallend en dat is meegenomen om er een kleurrijke foto van te maken.

de fraaie schijnbok1 opmerking:

  1. Die spanner had ik nog nooit gezien. Die schijnboktor zie ik hier veel in de tuin, prachtig beestje.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.