27 mei 2020

krentenbuffet

foto vanuit de keuken

7.00 uur in de vroege morgen en er is al veel leven in de tuin. Vanuit de slaapkamer hoor ik het moeizame gefladder van de houtduiven. Deze zware beesten met de witte vlek in de nek leven tegenwoordig vlakbij de deur. Ze hebben er drinken, een bad, nestgelegenheid en .... eten à volonté. Zij weten wat lekker is en zorgen ervoor dat ze zeker hun deel van de taart binnenspelen. Momenteel zijn dat de rijpe, of rijpende bessen van de krentenboompjes. De houtduiven weten ze allemaal te vinden en halen acrobatische toeren uit om er toch maar aan te kunnen. Vanuit de keuken zijn ze goed gade te slaan en dat levert mooie taferelen op. De duivenpoep zal er de komende dagen weer wat roziger uitzien.




5 opmerkingen:

  1. Die krentjes zijn vroeg!
    Hier zijn ze nog grasgroen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto van de houtduif maar die poep, die grote plarken vind in niet erg aangenaam.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier beginnen de krenten langzaamaan roze te worden. Nog geen bezoekers gespot. Wel een leuke foto, en mooi tafereel vanuit de keuken

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zelfs hier in het noorden heb ik al vogels (merels en een gaai) gezien die aan het snaaien waren in de krent.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 😄 Dit jaar hier dezelfde taferelen blijkbaar.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.