'Shaggy'


Astrantia major 'Shaggy'

Op een lezing over zeldzame schaduwplanten georganiseerd door de Vlaamse vasteplantenvereniging werd er tijdens een pauze rondgegaan met lotjes. Op de prijzentafel stonden allemaal vaste planten, ik neem aan dat het schenkingen waren,  waaronder enkele heel interessante. Met mijn vroeg winnend lot had ik nog een grote keuze maar mijn geoefend oog viel toch meteen op een grote kluit van het Zeeuws knoopje 'Shaggy'. 

Jaren later is deze Astrantia nog het enige, in leven zijnde Zeeuws knoopje in onze tuin. Alle andere, waaronder enkele schitterende roze en rode variëteiten, hebben hier de geest gegeven. Het Zeeuws knoopje is precies niet zo gesteld op onze uitdrogende grond. Zelfs mijn goede zorgen bij de aanplant volstaan niet. Daarom dat deze 'Shaggy' nu gekoesterd wordt. Zijn verfijnde combinatie van helder wit, roze en groen is een streling voor het oog. Reacties

supermasj zei…
Absoluut een streling voor 't oog.
Loes zei…
Die tombola dus ;)
AnneTanne zei…
Toen ik de titel van je blogpost zag verschijnen, vroeg ik me af of je het wellicht over een als vermaledijd onkruid verwenste uitheemse groente ging hebben, maar niet dus.
Ik heb ook al een paar Astrantias uitgeprobeerd in mijn tuin, maar ze moeten onze zandgrond niet (vroeger, in ons tuintje in Lier bloeiden ze wel uitbundig).

... Maar misschien moet ik - als de inspiratie me ontbreekt - dan maar eens een keer een blogje plegen over de Shaggy Soldier.