16 juni 2015

de geringelde smalboktor


Vandaag ben ik nog eens op zoek gegaan naar het groepje geringelde smalboktorren dat sinds enkele dagen in de tuin verblijft. Ik vond een duo in de Clematis recta 'Purpurea' die momenteel prachtig in bloei staat. Hun natuurlijke biotoop is de bloemrijke bos- en akkerrand. In het merelnest in de zuidkant van het ecoduct zijn 2 jongen net uit de eieren gebroken. Vanop een veilige afstand ga ik dat voeren eens in de gaten houden.
2 opmerkingen:

  1. Onze merels nestelen in het kiwi/klimroos/clematis/druivelaar oerwoud naar op en rond de schuurtjes (het loopt hier maar een klein beetje uit de hand) Als we op het terras zitten durven ze niet in het gazon naar wormen zoeken en plunderen dan maar het krentenboompje. Ze hadden er bij het kiezen van hun nestplaats waarschijnlijk niet op gerekend dat we de kerria gingen ruimen om een terras aan te leggen. Ondertussen weten ze wel al dat we geen kwaad van zin zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hopelijk kan je ons binnenkort laten meegenieten van enkele mooie foto's van het jonge grut.
    In de grasklokjes vond ik gisteren een Tweekleurige smalboktor en ik mag weer een zeldzame bij op m'n tuinlijstje bijvoegen : de bruine slobkousbij. Weer een bewijs dat ecologisch tuinieren echt de moeite waard is. Maar daar hoef ik je vanzelfsprekend niet van te overtuigen ;-) .

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.