20 juni 2015

in 't BoerenbelangHet resultaat van het drie uur durend gesprek met Luce Rutten en een fotosessie met de Geelse fotografe Ils Verachtert verscheen gisteren in Het Boerenbelang.  Voor iemand die al zijn heel leven lang het best gedijt in de schaduw van anderen, is dat een heel ongewone ervaring. In kan me niet herinneren dat ik of mijn ecologisch, altijd wat afwijkend gedachtengoed ooit zo'n mooi gepresenteerd forum hebben gekregen. En op de frontpagina én 3 volle bladzijden tekst en beeld. Bovendien net in een editie die gratis in heel Tessenderlo wordt bedeeld. 


Er komt van alles aan bod: het engagement binnen de Looise milieugroep BELT, mijn fascinatie voor Hundertwasser, Frank Zappa wiens 'zonder afwijking op de norm is er geen vooruitgang mogelijk' zowat mijn levensmotto is, mijn keuze om geen dieren op te eten (gruwel is niet mijn ding) en hoe onze natuurrijke siertuin een logische verderzetting is van mijn ecologisch gedachtengoed. Tegelijk is ons weelderig perceeltje een fascinerende leeromgeving over vogels, insecten en planten. Tuinen zijn wel degelijk van belang: ze kunnen voor heel wat beesten en planten het verschil maken tussen verdwijnen of overleven. 

(foto: internet)

Ik hoop van harte dat de lezers van het Boerenbelang er wat aan hebben - heel wat mensen hebben er hard aan gewerkt - en er hopelijk ook wat van opsteken. Hang die gifspuit definitief aan de haak en luister eens naar de zang van de zwartkop of bewonder eens het uitsluipen van een blauwe glazenmaker. Veel plezanter.

Dat ieders tuin een bron van ontspanning en inspiratie moge zijn! Dank je wel Boerenbelang.


6 opmerkingen:

 1. Dat ziet er inderdaad erg goed uit (alvast de stukjes die we kunnen lezen. We kunnen met onze tuinen inderdaad het verschil maken, 12 % van het privé-oppervlak in Vlaanderen zijn tuinen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 3 bladzijden! dan had je heel wat te vertellen. wat graag zou ik het volledige artikel willen lezen! kan dat op een of andere manier?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik bekijk het, mss een pdf van maken maar is A3-formaat.

   Verwijderen
 3. Wat leuk, Ludo, dat je zo mooi in beeld bent gebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om je dankzij het Boerenbelang te "leren kennen", Ludo! Ik heb het met enorm veel interesse gelezen. Merci voor al die wijze woorden en dat aanstekelijk enthousiasme!

  Elise, vroeger ook een leerling van Ward H., nu zélf voor de klas op PXC.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel Elise, het doet me deugd om wat feedback te krijgen en te horen dat het wat enthousiasme uitstraalt. groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.