7 juni 2015

klaar voor de tweede dag

Vlas en Erysimum 'Bowles Mauve'

Naar schatting bezochten gisteren zo'n 200 fijne mensen onze ecotuin. Het was een gezellige drukte met veel toffe babbels en enthousiaste reacties.  De woorden 'park' en 'paradijs' vielen meer dan eens. 'Hoe begin je aan zoiets?' was de meest gestelde vraag. De blikvangers zijn op dit moment de vele witte wilde roosjes, de geurende boerenjasmijnen, de huishoge klimhortensia die net dit weekend op zijn mooist aan 't bloeien is, de overladen bloemkornoeljes, het heldere water van de zwemvijver, de roze bloemen van de donkere vlier en het gekwetter van tientallen vogels die even niet weten wat er aan de hand is. 

Net dit weekend zijn de klimroosjes, de waterlelies  en de Deutzia's aan het openkomen. Het weer is perfect en dankzij de vele regen van vrijdag op zaterdag is de slapte van de eendagshittegolf bij de planten mooi hersteld. Nu nog een ontbijt en we gaan er nog een dagje tegenaan.  Gelukkig kan ik opnieuw rekenen op de cateringploeg die alle gasten naar best vermogen in de watten legt. Moest je niet weten wat te doen, welkom!


4 opmerkingen:

 1. Succes vandaag...fijn voor jullie dat er gisteren zoveel geweest zijn, weet dat nog uit de tijd dat we zelf 'open' waren hier...dat het
  leuk is als er belangstelling voor je tuin is...wederom kunnen wij vandaag niet, want we gaan fietsen op de Veluwe...ook leuk, volgende keer beter, hoop echt je tuin eens te bezoeken, en het is vanuit hier nog niet eens zo ver rijden....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is wat te ver, maar vanuit het zuiden van Frankrijk geniet ik mee met jouw tuin, Ludo, mede door je verhalen en foto's. Wat ontzettend leuk dat je zoveel bezoekers hebt mogen ontvangen en voor vandaag wederom veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Muggenbeet/ Ludo,

  wij waren één van de bezoekers die je zo hartelijk en warm hebt ontvangen.
  Ik heb toen bekend dat ik al een tijd je blog met veel plezier volg en dat we weg waren van je zwemvijver.
  Helemaal in extase van je groene paradijs lazen we verder over een zwemvijver en wikten we doorheen de seizoen de pro's en de contra's en telden we ook onze centen.

  En inderdaad, gras is maar saai, volgende week starten we met het graven van een put en hopelijk hebben we tegen de zomer ook een oase van genieten...

  merci alvast
  een fijne dag
  Anita en Serge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ah, dat is fijn om te horen; Laat zeker eens iets weten als hij klaar is.

  groetjes

  Ludo

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.