20 juni 2015

vijverrand


Aan de vijverrand, daar waar het gezuiverd water terug in de zwemvijver vloeit, hebben we volgende combinatie met succes aangeplant (van links naar rechts): vrouwenmantel (Alchemilla mollis), Darmera peltata en Acanthus mollis die nu in bloei staat. Achter de vrouwenmantel zie je de rode bloemen van de Knautia macedonica. Achter de Darmera zie je de bovenste helft van koninginnekruid (Eupatorium cannabinum) erboven uitkomen. De sierboom Aesculus flava maakt in de rechter bovenhoek het plaatje af.


Zicht op dezelfde vijverrand vanachter de groep Veronicastrum


3 opmerkingen:

  1. "... maakt in de rechter bovenhoek het plaatje af". Plaatje is hier echt de juiste omschrijving, erg mooi stukje tuin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bijna alleen groen te zien op de eerste foto en toch zo gevariëerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De bovenste foto spreekt me weer heel erg aan: wát een weelde van groen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.