23 oktober 2013

Vogelaars

Ven in Averbode Bos en Heide

In mijn T-shirt en een open trainingsjasje wandelde ik gisteren op mijn eentje door Averbode Bos en Heide. Die 22° met bijhorend zonnetje liet ik niet aan mij voorbijgaan. Er waren er meer met dat gedacht want er was behoorlijk wat volk in de bossen. Ook een groepje vogelaars was present; ze verwachtten een grote trek buizerds over ons land. Op een zandduin vlakbij een ven hadden ze postgevat. Met goed gerief zo te zien. Of de buizerds gepasseerd zijn, weet ik niet. Zelf zag ik nauwelijks vogels overtrekken, wel hier en daar eentje opvliegen als ik te dicht in de buurt kwam. Verliefde koppeltjes die dachten iets uit te richten tussen de struiken, konden in ieder geval beter een andere dag terugkomen. Ik heb zo de indruk dat dat 'machinepark' op die duin héél gedetailleerd kan inzoomen. Geen tortelduifje dat aan hun aandacht ontsnapt.

vogelaars in actie

(update: Koen Leysen van Natuurpunt heeft me intussen het onvoorstelbaar resultaat van die telling doorgestuurd)


3 opmerkingen:

  1. @Goya: de moeite om er eens te wandelen, mede door de afwisseling. Vlakbij dit ven heb je bvb. ook een mooi beukenbos en wat verder de abdij van Averbode. Er vlogen gisteren ook nog heel veel libellen rond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hehehe. Die vogelaars zouden inderdaad 'andere' vogelaars kunnen bespieden bij gebrek aan buizerds

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.