8 oktober 2013

teruggevonden

Na 4 jaar kwijt te zijn geweest werd mijn GSM uit 2004 deze week teruggevonden. Boven, ergens in een plastieken zak met verkleedkledij en een fles witte wijn. Ik was er nochtans van overtuigd dat een van de dames van het huis deze zilveren Nokia ergens verloren had. Voorgoed.

Ik heb het toestel meteen terug in gebruikgenomen want hij blijkt nog in topconditie. Het zilver blinkt feller dan echt zilver, de batterij laadt nog perfect op en alle toetsen reageren bij de eerste druk. Het welkomstbericht is nog steeds 'banaan'. Na 4 jaar in een warme en verstikkende zak had je toch eerder 'spijs' verwacht. Ik weet het, mijn grapjes zijn ooit beter geweest.

Ooit wordt deze zilveren Nokia nog een hebbeding. Niet alleen omdat het Finse bedrijf intussen Microsoft geworden is maar vooral omdat er maar liefst 3 spelletjes opstaan waaronder Snake Ex2. Er staan zelfs 107 kB gratis ringtones op waaronder Hat Dance, Riverboat en Carnival 1. Foto's nemen gaat dan weer niet maar dé grote troef is en blijft dat je er mee kan bellen, ook telefoneren genoemd (voor de jongere generatie: dat is praten met iemand anders via de telefoon).

Er zullen voortaan nog weinigen zijn die hun iPhone durven bovenhalen als ik met mijn Nokia in de buurt ben. Tenzij om via GPS - compleet vernederd - de weg naar huis terug te vinden.


10 opmerkingen:

 1. Ik heb nog precies dezelfde. Al zoveel jaren in gebruik (ik geef toe, hij wordt weinig gebruikt) en hij heeft al heel wat valpartijen overleefd. Eat that iPhones

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, ha leuke vondst! Nog een écht telefoontoestel met lekkere knoppen waar je alleen mee telefoneren kunt.
  Overigens ben ik een smartphone-fan, maar desondanks kan ik zo'n toestel als bovenstaand wel waarderen. Er is nauwelijks nog zo'n lekker ding te krijgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er ook nog eentje in die aard. Oerdegelijk ding, niet kapot te krijgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. en de schuld weer direct bij de dames werschijnlijk hebt gij dat zelf in die zak gestopt nadat ge die fles witte wijn zelf had leeg gedronken en kristien mocht dat niet weten dus de witte wijn in de zak met verkleed spullen en oeps de gsm ook
  de jongeren generatie weet wel wat telefoneren is ze

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Siebe: mijn echtgenote IS de schuldige en de fles wijn was nog vol. Me als vrouw verkleden doe ik niet (meer) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tiens, ik gebruik zo'n ding nog altijd. Bellen en - heel zelden - sms'en: that's all I need.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Menck: de liefde niet vergeten hé Menck :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. That's all I need... van een telefoon, hè. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Banaan... hilarisch! De discussies, wanneer duidelijk werd dat het kleinood verdwenen was, ik kan ze me levendig voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.