3 april 2008

SOS muggenbeet

ten huize muggenbeet

Als een donkerder beeldscherm telt als klimaatreducer, dan heb ik ook nog een energiebesparingstip die niet misstaat op het internet.

Als je patatten kookt, snijdt de grote exemplaren dan altijd door. Hoe kleiner de stukken, hoe sneller ze gaar zijn. En heb je toevallig je sojaburgers -dieren eten we hier niet op omdat we zelf ook niet graag zouden worden opgevreten- vergeten uit de diepvriezer te halen, draai dan het deksel om en leg je burgers hierop (zie foto). Tegen de patatten klaar zijn, zijn ze mooi ontdooid. Zet gerust het vuur ook een 5-tal minuten eerder af. De restwarmte volstaat om de patatten hapklaar te maken.

Graag gedaan.

12 opmerkingen:

  1. ik was daarnet opeens heel blij in de makro om het onnozele feit dat de open vriezers er opeens allemaal glazen schuifdeksels bleken te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij eten regelmatig de lekkere verse burgers van La Vie Est Belle, maar ik weet niet of ze die ook aan Limburgers verkopen. Of ze ze zo ver vervoeren bedoel ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jamaar, 't is wel de bedoeling dat die burgers samen met de aardappelen klaar (en niet alleen ontdooid) zijn. Of moet je die niet meer bakken?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @zapnimf: blijkbaar de pms-periode? Je bent niet meteen een keukenprinses precies. De patatten blijven afgegoten heel lang warm als je het deksel er op laat.In die tijd kan je de burgers bakken, dat duurt hooguit enkele minuten. Ook weten hoe je een patat schilt? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @georgina: waar woon jij eigenlijk? Straat en nummer hoeft niet. Regio volstaat. Lust uw maltezerke eigenlijk ook vegetarische burgers?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kookt ge keramisch?

    Ik dacht dat het stukken energiezuiniger is om op gas of inductie te koken. Ge hebt dan wel geen restwarmte, maar het is wel sneller klaar...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb ooit eens serieus onder mijn voeten gekregen bij het-meetje-van omdat ik mijn patatten te klein sneed: Save the vitaminen-souls

    BeantwoordenVerwijderen
  8. die patatten gaan wel een stukje later gaar zijn gezien die iglo op het dak, maar je hebt daar idd energiebesparende truken ontdekt die ik al van mijn omoe meekreeg
    en tiens onze Frank en zapnimf samen als commentatoren op één blog?
    le monde est petit, on dit : )
    Leen van www.diep-rood.be

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jaja, dat werkt allemaal dus, ons lief die doet dat ook. En die laat de burgers dan ook even met de groenten meekoken, om ze wat extra smaak te geven. Alleen die van dat deksel moet ik hem even vertellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Echte keukenprinsessen koken in een microgolf! Dat gij dat nu niet weet.

    @Leen : Is 'onze Frank' iemand die ik zou moeten kennen? Gezien we in één adem worden uitgesproken?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een handige tip, bedankt!

    Zeg, zijn die soyaburgers lekker? Waar koop je zoiets? Ik eet soms vegetarische ("Paprika Rondo")burgers die ik in proxy Delhaize koop, best wel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Tof idee! :D Toen ik de foto zag dacht ik even dat je ze aan het bakken was. :D

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.