2 april 2008

wroeten in de tuin

voor de tuinleken: dat ding met één wiel is een kruiwagen


Ook al is het deugddoend zonnetje alweer niet van de partij toch moest ik tijdens deze vakantie nog een tuinklusje uitvoeren. Vlakbij het terras had ik enkele jaren geleden een vijftal mooie asters gepland als 'vaste plant'. Mooi genoeg maar te agressief. In een mum van tijd verstikte hij de andere planten en ontwikkelde hij een stevig tapijt van wortels waar je bij 'bodembedekkers' alleen maar kunt van dromen.

Met de riek er dus alles uitgezwierd met de staartmezen als toeschouwers. Het astertje elders geplant want iets weggooien kan ik niet. Het vrijgekomen plantvak vervolgens met nieuwe plantjes aangekleed. Slechts voor 15 euro nieuwe plantjes aangekocht (geranium en thalictrum), de rest is allemaal scheurmateriaal of elders tussen uitgehaald (waar ze niet de aandacht kregen die ze verdienen) : een groepje leverbloempjes, een aantal cephalaria's giganteae, de paarse phlomis tuberosa, wat monnikskappen en als pronkstuk een cornus florida rubra.

Afwachten wat dat gaat geven. Maar als het wat tegenvalt, tja, dan verplanten we 't alweer. Eens twee of drie keren per jaar wat werken in de tuin, is niet te veel. Voor de rest hoef ik niet veel meer uit te richten. De ecologische tuin is reeds zodanig ontwikkeld dat hij volledig zijn plan kan en mag trekken. 't Is vooral nog genieten en bewonderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.