19 april 2008

ik hou daar niet van


Spirit heet voortaan Vlaams Progressieven. Wakker liggen doe ik er niet van maar toch wil ik gezegd hebben dat ik wat moeite heb met zo'n breeddekkende naam: het heeft veel weg van recuperatie.

Veel mensen zijn Vlaams en progressief maar kiezen voor een andere partij: groen! of sp.a bijvoorbeeld. Toch lijkt het nu dat gewezen Spirit claimt ook hen te vertegenwoordigen en zelfs meent namens hen te kunnen spreken. En daar gromt Muggenbeet een beetje van.

Bovendien mist chairlady Bettina de sierende bescheidenheid :"Wij zijn de progressiefsten van de progressieven en de enige progressieve van de Vlaamse partijen" (De Morgen online). Ahum ahum ahum. Ik vind dat niet sympathiek, mensen die van de daken schreeuwen dat ze de beste zijn. Voor de rest even goede vrienden.

2 opmerkingen:

  1. Zoals ik al bij Gentse Zwijger vertelde: voor mij persoonlijk is die nadruk op 'Vlaams' er teveel aan.
    Wat is het verschil met NVA?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nationalisme en socialisme samenbrengen is nog nooit een goed idee geweest en heeft al tot de grootste uitwassen geleid die de mensheid ooit gekend heeft.

    VP + SPA = Nationaal Socialisme (om van te huiveren nietwaar).

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.