23 april 2008

Live vanuit de hof

voor een grotere foto volstaat een muisklik

Al pootjebadend kreeg ik in de mot dat er weer een heleboel nieuwe bloemen tevoorschijn waren gekomen. Met het warme zonnetje gaat alles als een sneltrein vooruit. Ik heb er ondertussen zo de gewoonte van gemaakt om regelmatig een bloemencollage op mijn blog te zetten, dus leek me de tijd rijp om nog eens met de kodak aan de slag te gaan.

Kloksgewijs: de paardenbloem, de euphorbia, de darmera peltata aan de vijver, de paarse judaspenning, daslook, een rood elfenbloempje, de donkere geranium, de adderwortel die zich met mijn goedkeuring enorm aan het verspreiden is en de éénbes die tot mijn verbazing goed standhoudt. Een mooie en welriekende bloeier momenteel is ook de inheemse vogelkers (prunus padus-niet op deze foto).

3 opmerkingen:

 1. Grote voorkeur voor het elfenbloempje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hoe de tuin aan het ontluiken is dezer dagen. Mooie collage, overigens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier staat het daslook nog in knop...
  Die eenbes, die benijdt ik je! Volgende keer dat ik bij Ecoflora ben toch eens naar uitkijken. En voor de Prunus padus zou ik ook nog een plekje moeten vinden.
  (Mijn bloeilijstje is voor volgende donderdag...)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.