4 november 2007

is Marc Reynebeau een goddelijke reïncarnatie?

Het gelaat van Toetanchamon werd vandaag voor de eerste maal tentoongesteld aan het publiek. De mummie werd hiervoor uit zijn sarcofaag gehaald en in een klimaat-geregelde glazen vitrine geplaatst.

Deze gebeurtenis vindt plaats 85 jaar nadat zijn graf 'ontdekt' werd door de Britse onderzoeker Howard Carter. Tot de dag van vandaag konden nog maar zo'n 50 mensen het gezicht zien van het koningskind dat meer dan 3000 jaar geleden op 19-jarige leeftijd stierf.

Over de precieze doodsoorzaak bestaat veel speculatie. Een CT-scan van 2005 deed onderzoekers evenwel besluiten dat Toetanchamon niet vermoord werd maar eerder stierf aan de complicatie van een gebroken been. In 2005 werd er door "wetenschappers" tevens een reconstructie gemaakt van het gelaat van Toetanchamon (zie links op de foto).

Blijkbaar hebben de opdrachtgevers gevraagd om er 'een mooie jongen' van te maken want je moet niet erg slim zijn om meteen te zien dat de mummie als twee druppels water gelijkt op onze Vlaamse Marc Reynebeau. Wat mij de stelling doet verdedigen dat Reynebeau de enige echte reïncarnatie is van deze jonge farao uit het Oude Egypte.

1 opmerking:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.