9 mei 2005

luie tyfus?

Werd Muggenbeet zelf gebeten door een ongekend slaapverwekkend insect of leed Muggenbeet aan de luie tyfus? Neen, ik had gewoon plots een berg werk dat prioriteit had. Bloggen zat er enkele dagen niet in. Feestjes organiseren, naar feestjes gaan, de kinderen die PC-werk hadden en voorrang op de computer claimden en zo meer... maar het meeste werk heb ik gehad met vrijwillig denk- en schrijfarbeid dat vandaag heeft geresulteerd in een nota die de titel draagt "voor een dynamische vzw".

Het was een moeilijke bevalling met gevoelige materie maar ik kan ermee aan de slag. Ik weet van mezelf dat ik beter ben in het rustig nadenken en neerschrijven dan het snel kunnen verwoorden wat ik precies denk. Ik heb tijd nodig omdat ik de lat hoog leg. Dit is zelden in mijn voordeel want vlotte uit-de-nek-kletsers kunnen discussies snel naar hun hand zetten. En alhoewel mijn zwijgen zelden een instemming betekent, wordt dit wel al te graag zo geïnterpreteerd.

Dit maakt me soms kwaad, zo kwaad dat ik uuuuuren uittrek om mijn visie op papier te zetten. Zodanig geargumenteerd dat er vaak geen speld tussen te krijgen valt wat dan bij anderen weer op de zenuwen werkt. Maar als ik voel dat ik gelijk heb, wil ik ook gelijk krijgen, al is het maanden of jaren later. "Het is zo omdat ik de baas ben!" werkt bij mij als een rode lap op een stier. Machtsargumenten zijn bullshit!

Nu deze tijdrovende karwei achter de rug is, kan ik de draad van Muggenbeet weer naar behoren opnemen. Niet dat velen DAAR zitten op te wachten maar als ik mezelf maar amuseer dan zal 't wel goed zijn zeker?

1 opmerking:

verca zei

Tatata. Was me toch aan het afvragen hoe het met je is, ge ziet hé, geduld is een schone deugd ;-)