10 mei 2005

BHV

Gisteren waren alle grote leiders van de geallieerde troepen en Duitsland in Moskou aanwezig om de 60- jarige overwinning op Nazi-Duitsland te vieren. De twee wereldoorlogen en de beide overwinningen van de demokratische landen op het fascisme zijn ongetwijfeld de belangrijkste gebeurtenissen van de vorige eeuw. Miljoenen soldaten en burgers kwamen om, aan de griezel van de concentratie- en uitroeiingskampen werd een einde gesteld en de (hopelijk) laatste dictators van Europa legden het loodje.

Alle grote leiders waren present... behalve Verhofstadt. Hij bleef thuis omwille van "Brussel Halle Vilvoorde". Jawadde. Zie jij al een marathonloper tijdens zijn laatste kilometers uit de race stappen omdat hij zijn grasparkiet vergeten eten te geven is? Of een astronaut net voor de lancering uit de Space Shuttle klimmen omdat hij eerst zijn gazon nog wil maaien? ...

Kamervoorzitter De Croo, die glunderde. Terwijl Guy in Brussel wat knip- en plakwerk verrichtte, poseerde Herman als een groots staatsman in Moskou alsof hij eigenhandig het Derde Rijk had verslagen. Regisseur Poetin vroeg zich evenwel zichtbaar af of de aanwezigheid van die schaamluis geen vergissing was. Of een stunt van candid camera of schalkse ruiters. Gelukkig was er Balkenende die Poetin kon duidelijk maken dat De Croo bij hem hoorde of één of andere bajonet van het Rode Leger had van De Croo -postuum- wereldnieuws gemaakt.

Wéreldnieuws, dat zie ik met BHV nog niet zo gauw gebeuren.

1 opmerking:

bartje zei

Nou, voor mij persoonlijk wordt BHV ook gesplitst, hoor. Waar zit immers de logica, dat je enerzijds niet kan stemmen (voor de Kamer) voor iemand van Antwerpen, als je in Oost-Vlaanderen woont, maar wel kan stemmen op iemand, die op een lijst staat, die in Namen is goedgekeurd, terwijl je in pakweg Opwijk woont (voor het Europees Parlement). Nochtans ben ik geen zware Vlaams-nationalist, ik ken de Vlaamse Leeuw nog slechter uit het hoofd dan de brabançonne, stem op Groen, godbetert, hou van Frans... Het lijkt me alleen logisch, dat als je grenzen vastlegt, je de regels toepast zoals ze zijn afgesproken.