2 mei 2005

300.

Volgens Blokwatcher Marc Spruyt "trekken de 1-meimanifestaties van het VB alsmaar minder volk. De bijeenkomst dit jaar aan de luchthaven van Deurne vormde qua opkomst een historisch dieptepunt. De negen jaar geleden ingezette 1-meiputsch van het VB bewijst daarmee een mislukking te zijn. Amper 300 man. Dat is wat het VB op de been weet te brengen voor een nochtans provinciaal georganiseerde activiteit. Ondanks gratis busvervoer met 11 opstapplaatsen."

Zo'n lage opkomst is niet meer dan terecht. 'Vlaams Blokmandatarissen' en (feest van de) 'arbeid' gaan samen als 'witteboordcriminelen' en 'correcte belastingsaangiftes' of 'poedels' en 'propere stoepen'. En wie wil er nu op zo'n schitterende dag zagepier Dewinter zijn haperend cassetteke nog eens horen afspelen? Of een Jan Penris? Zelfs de ratten uit het Antwerpse riool gaan op de vlucht bij zo'n bruin feest annex toespraken.

Misschien 30 februari eens proberen, Dewinter? Dit lijkt me de ideale dag voor extreem-rechts Vlaanderen. Ik ben voorstander.