19 mei 2020

terug naar 't werk

Gisteren ben ik terug naar school geweest want de afstuderende jaren hervatten de lessen. Het aantal leerlingen was beperkt waardoor de opgelegde veiligheidsmaatregelen best wel 'manageable' waren. Zelf diende ik buiten mijn eigen kantoor ook altijd een masker te dragen en voldoende afstand te houden van de collega's. Niet onoverkomelijk maar toch hopen we allemaal dat dat coronavirus snel de wereld uit is. Een vaccin alleen zal niet voldoende zijn. Het is de vreselijke mishandeling van- en respectloze omgang met de natuur en de andere planeetbewoners waaraan een einde moet gesteld worden. Een deel van de mensheid verdient het gewoon niet om hier op aarde rond te lopen. 

De afgelopen dagen waren corona en de werkhervatting prominent, nogal broeierig  aanwezig in mijn hoofd. We vulden onze familiebubbel met mijn ouders en de broer en zus van die van ons. Verzet vind ik nog steeds in de tuin waar we wat nieuwe outdoor-potten aan toevoegden en deze vulden met nieuwe planten waaronder een clematis viticella 'Noora', aster 'Sailor Boy', Echinacea pallida 'Hula Dancer' en Tricyrtis. De vondst van leuke beestjes of zeldzame minicreaturen blijft opwindend.


Foto 1: een terrasjeskommazweefvlieg - neen, ik verzin dit niet.
Foto 2: een Kniphofia met kleine vlieg.
Foto 3: een zeldzaamheid m.n. een scheefvlekplatvoetje waarvan er dit jaar in Vlaanderen nog maar 8 zijn gezien.

De blauwe waterjuffers en platbuiken zijn ook terug present en de rozen, waarin ik vorig jaar flink heb geïnvesteerd, komen tot bloei. Mijn focus bij de aanschaf van de rozen lag bij ziekteresistente, enkelvoudige en 'bijvriendelijke' soorten. We zullen eens zien of ze hun beloftes waarmaken. 



1 opmerking:

  1. Leuke foto's. Ik moet nog minstens een maand van thuis uit werken.
    Ik ben ook wel benieuwd om te zien hoe rozen het er in jouw tuin vanaf brengen. In theorie kunnen die zeer goed tegen de droogte...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.