8 december 2013

voor sfeer en gezelligheidDetail van onze kerstboom. Zie je de twinkeling?

WTF is me dat? Deze morgen laadde ik bovenstaande foto op als voorbereiding op een nieuw blogstukje. Zonet kom ik thuis van een korte boswandeling en wat zie ik? Google+ heeft mijn foto tot leven gebracht. Er zit een flikkering in de boom want van mijn JPEG-bestand is een GIF-bestand gefabriceerd. Auto Awesome heet deze dienst en er zitten nog meer kunstgrepen in het pakket, HDR en Panorama bijvoorbeeld. Zelf heb ik er niets voor moeten doen want "standaard staat Auto Awesome ingeschakeld". Knap, vooral omdat de animatie ook in Blogger zijn werk doet en het bovenal je eigen keuze blijft om er gebruik van te maken of niet.

Zoals je ziet hebben we onze kerstboom terug in huis staan. Een traditie die we graag in leven houden. 't Is vooral die van ons - en een beetje de dochters - die voor de aankoop en de versiering zorgt. Mijn bijdrage bestaat erin de boom in een houder te plaatsen en liefst zo verticaal mogelijk.  *Camera on* Bij deze wil ik mijn vrouw dan ook een 'dikke 9 op 10' geven voor sfeer en gezelligheid. Geen volledige 10 omdat ik soms langer dan gewild moet wachten op een tas koffie en de melk/koffie-verhouding ook niet altijd perfect is. Ze is ook nog al eens vaak afwezig. Voor de rest een dikke pluim. *Camera off*

Voor het eerst staat hier een Nordmann-spar (Abies nordmanniana) in huis. Mijn vrouw viel naar eigen zeggen bijna achterover toen ze de prijs hoorde, maar de verkoper had de boom al in 't koffer gestoken en terugkrabbelen was in concreto niet zo evident. Intussen heb ik de verkoopprijs even nagetrokken op 't internet en blijkbaar kost zo'n Nordmann overal zo veel (uitgezonderd een vreemde actie bij de Ikea, daar krijgt ge bijna nog geld bij als ge er een boom koopt). 

De reden van deze hoge kostprijs zit hem in het feit dat zo'n Kaukasische spar erg langzaam groeit, het duurt dubbel zo lang als bij een gewone fijnspar om 2 meter hoogte te bereiken. Extra troeven zijn dat de naalden niet afvallen, dat de boom lekker ruikt en dat de naaldkleur ook donkergroen is, mijns inziens mooier groen. Ik las ergens dat het de 'Rolls Royce' onder de kerstbomen is, ... tja, dat hadden we al aan onze portefeuille gemerkt. We hebben afgesproken om erover te zwijgen en de sfeer en gezelligheid er niet te laten onder lijden. Er zijn zo veel zotte prijzen tegenwoordig. Orthodonten, ooglenzen, loodgieters, schoolboeken, tuttefrut, mosselen-frit, naft&diesel, ondergrondse parkeerplaatsen,.... hoeveel uren hebt ge nog? 


3 opmerkingen:

 1. leuk effect wel dat geflikker in de kerstboom.
  Kaukasische spar.... kende ik niet! hij is misschien duur maar groot pluspunt is dat de naalden niet afvallen. veel plezier met de boom en veel kerstpret.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank u voor de hoge score, Ludo!
  Wat betreft de koffie zal ik nog beter mijn best gaan doen in de toekomst, maar hetzelfde geldt ook voor mijn uithuizigheid, vrees ik. Jij hebt zelf mijn diagnose van reismicrobe gesteld!;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel leuk die fonkelende details in de foto! En natuurlijk ook het verhaaltje dat er bij hoort ;-)
  gelukkig drink ik mijn koffie zwart ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.