20 december 2013

lekker en vooral eenvoudig

vegetarische spirelli met spinazie en kikkererwten

Vegetarisch koken, in een twintigtal minuten en met alles erop en eraan. Het kan en het is heel eenvoudig. Gisteren maakte ik een vegetarische spirelli zoals ik mijn kroost er nog nooit eentje had voorgeschoteld. Blijven verrassen na 30 jaar vegetarisch koken, het is een uitdaging maar het kan. Er is dan ook keuze zat, ook zonder schaapskoppen, biggenribbetjes, hertenkalfjes en stierenkloten. Er is immers geen enkele reden om aan te nemen dat je, om lekker te eten, de ellende van een geslacht dier mee op je bord dient te scheppen. Een dier is op zijn schoonst als het leeft. 

Probeer maar eens (denk eraan: als ik het kan, dan kan iedereen het)!

Kook de tricolore spirelli gaar. Voeg zout en een scheutje olijfolie aan het kookwater toe.

Terwijl de spirelli op het vuur staat, maak je de saus klaar zodat beiden zowat gelijktijdig klaar zijn. Bak in een pan een fijn gesneden grote ajuin. Voeg hier een halve zak Quorn-blokjes aan toe en bak deze mee. Als de blokjes mooi bruin gebakken zijn, kap je er een blikje (klaar voor gebruik, dus een nacht weken hoeft niet meer) kikkererwten bij. Roer alles goed door mekaar en laat nog enkele minuten op het vuur staan. Kruid af met peper, een beetje dragon en een blokje groentenbouillon (fijne tuinkruiden) dat je in je hand verkruimelt.

In een andere kastrolletje verwarm je een pak (diepgevrozen) spinazie met een brikje Alpro Soya Cuisine Light. Kap de pan met Quornblokjes en kikkerwten bij de spinazie en meng goed door mekaar. Voeg eventueel Soya Cuisine bij als je graag lopende saus hebt.

Rest je nog alles smakelijk op te dienen. Leg op een mooie teljoor een hoopje spirelli en schep hierop de saus. Zoals je opmerkt komen de kleuren van spirelli terug in de saus: spinazie (groene spirelli), kikkererwten (oranje spirelli) en Quornblokjes (niet gekleurde spirelli). Werk eventueel af met 1 of  2 apart gebakken oesterzwammen. Deze had ik gisteren evenwel niet in huis.

Smakelijk.

4 opmerkingen:

  1. Ziet er alvast geslaagd uit.
    Een chef zou het niet beter kunnen. Binnenkort eigen zendtijd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed te doen, dit recept. Ik laat de Quorn weg, dan zitten er nog genoeg eiwitten in de kikkererwten.
    Ik houd van dit soort snelle vega recepten.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.